FAQ items aan het laden...

Betrokken met je meeschakelen

Mijn naam is Marike Robbers. Al jaren ben ik werkzaam als ergotherapeut. In de loop van de tijd deed ik brede kennis en ervaring op in het begeleiden van cliënten met neurologische aandoeningen zoals hersenletsel, MS of de gevolgen van een herseninfarct. Ook heb ik veel kunnen betekenen voor mensen tijdens en na oncologische behandelingen en in brede zin voor mensen in complexe zorgsituaties. Als persoon en als professional haal ik er voldoening uit echt ondersteuning te kunnen bieden.  

Toekomst inrichten

Sinds een paar jaar zet ik mij specifiek in voor mensen die op het punt staan hun toekomst in te richten na een ongeval of ziekte. Bij die toekomst horen ook de directe omgeving en de eventuele mantelzorger(s). Ook zij kunnen op mijn begeleiding rekenen. Een belangrijk deel van mijn werk is luisteren, vertrouwen schenken, maar vooral de mouwen opstropen en actie ondernemen. Hoe die actie eruit ziet, dat is voor iedereen verschillend.

Zelfstandigheid binnen handbereik

Helaas blijkt dat mensen zelden met één enkel probleem te kampen hebben. Het belangrijkste is dat jij meer grip krijgt – en houdt – op je dagelijks leven. Zelfstandigheid binnen handbereik, daar gaat het mij in essentie om. Hoe het leven er voor jou uit kan zien, daar vormen we samen een beeld van. Ik schakel betrokken met je mee, geef je adviezen en ik zal je in praktische zin zo af en toe een zetje geven.

Vanuit een netwerk

Het kennisnetwerk waarvan ik deel uitmaak, is mijn achterban. Het houdt mij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en biedt mij wegen om jou de best passende zorg te bieden. Netwerken waarvan ik deel uitmaak zijn: MS netwerk stedendriehoek, oncologienetwerk Apeldoorn e.o., chronische pijn netwerk en VEG (vrijgevestigde ergotherapeuten Gelderland).

Onder hetzelfde dak

Vanuit het gezondheidscentrum Jean Monnetpark en gezondheidscentrum Beekpark houd ik direct contact met een oefentherapeut, fysiotherapeut en/of diëtist. Onder hetzelfde dak kun jij dus ook multidisciplinaire zorg ontvangen, bovendien vergoed door zorgverzekeraar, werkgever of UWV.

Ergotherapie Apeldoorn is er voor iedereen die een beperking ervaart, de behoefte aan (meer) zelfstandigheid herkent en woont in Apeldoorn, Ugchelen, omgeving Klarenbeek en Hoenderloo.